Dvergenes Arbeiderblogg

I dårlig lys

Vi tar oss best ut i dårlig lys.
Det høres kanskje litt toskete ut, men det er helt sant!

Vi har hørt på radio at det er vanvittig manko på bussjåfører. Det har vi sagt lenge, og for å peke nese til de som ikke har skjønt dette startet vi gårsdagens øvingen med «(Kor faen blir det av) Bussen». .

Det var ikke lurt!
Erling falt i staver da han oppdaget speilbildet sitt på veggen midt imot. Helge begynte å se på fingrene når han spilte og glemte gang på gang å synge inn i mikrofonen. Willy begynte å le, og det er ikke tilrådelig når du skal holde takten med både armer og bein.

Arne viste ansvar og følte han måtte spille bastant rytmegitar i stedet for å krydre melodien med sine karakteristiske plink-plonk.

Den eneste som forble uberørt var Tom Harry. Han hadde forlagt brillene sine og spilte feiende flott uansett vær og føre.

De ble etter hvert tilløp til munnbruk, så for å dempe gemyttene ble lyste slukket. – Og da ble alt bra igjen – nesten!
På siste forsøk spilte også Erling uten briller – og da var det bort imot helt perfekt!

Vi snakkes i mørket på Madam Felle til helgen!

La gå: spell a’n igjen!
De e’kkje god i lampelys
de sinte gamle menn!

Publisert i Ditt og datt

For en helg!

DmD-Tønnebålet 2017 - Foto: Solveig LerøyDet «alle» skrev, snakket og klaget over var været. Men vi hadde opplett både på her og der.

Fredag spilte vi på tønnebålet , og lørdag spilte vi på Furulyd Festivalen på Askøy.
OK, det bøttet ned sånn innimellom, men det er – fordundre meg – ingenting å skrive hjem om!
Det regner her i denne byen!
Noen ganger regner det mye!  Og lenge!
Hvis vi skulle gå i kjelleren og sture hver gang det kom en skvett ble det mange turer ned trappene og mye sitting i kjelleren.

Vi fikk lov til å spille for folk som danset med paraply på armen og på Askøy var det flere som hadde solbriller på. Det hender det jo at enkelte har solbriller på når de går ut om kvelden også, men det er en annen sak.

Vi kan kanskje se ut som om vi er en bøling uforbederlige optimister. Det er vi ikke! Vi er en gjeng miserable pessimister som gang på gang oppdager at verden ikke gikk under i dag heller.

Vi hadde en super St. Hans helg. Lørdag hadde vi til attpå til fått med oss Kristin Bergsvik på både tangenter og sang. Bedre blir det ikke!
Nå har vi fullt fokus frem mot 12. juni og Tysnesfest.

La gå spell an igjen
Det e’ flass i paraplyene te sinte gamle menn.

Publisert i Ditt og datt

Vi savnet bare mandagen!

Noen uker begynner litt seint og bråstopper lørdag formiddag etter en framfusen fredag.

Dette ser ut til å kunne bli en sånn uke!
Alt henger på et vis sammen med alt, men ingenting er helt på stell. Da hverdagen satte inn i går morges var bosspannet litt fullere, det var urovekkende reint i krokene og lørdagsavisen var lest i filler.

Alt dette skyldtes at mandagen ikke var der!
Vi fikk tid til å både rydde og grille, og i tillegg slappe litt av, men hva hjelper det når halve hodet lengter etter desibel og dårlig luft.

Mandag kveld gikk bekymringsmeldingene på kryss og tvers mellom mobiltelefonene: Spørsmål om rekkefølgen på sangene i andre sett, tempo, toneart og tidspunkt for fremmøte, «Ja» eller «Nei» til t-skjorte – og burde vi skifte strenger?

Kristin Bergsvik ble trukket inn i runddansen og måtte mene noe om plassering til høyre eller venstre for søylen på Madam Felle, en eller to bongotrommer og om hun burde sitte på en krakk.

Vi trodde først denne mobil-skvatringen var uttrykk for at vi er et profesjonelt og oppegående ensemble med snart førti år på baken, men ble etterhvert klar over at det var det ikke!

Vi savnet bare mandagen!

Nå er uken godt i gang!
Det er onsdag og om to dager er vi på plass på Madam Felle sammen med Kristin Bergsvik. – Det blir stas!

La gå: spell a’n igjen!
Du kan glede deg til fredagen og sinte gamle menn!

Publisert i Ditt og datt