Dvergenes Arbeiderblogg

For en helg!

DmD-Tønnebålet 2017 - Foto: Solveig LerøyDet «alle» skrev, snakket og klaget over var været. Men vi hadde opplett både på her og der.

Fredag spilte vi på tønnebålet , og lørdag spilte vi på Furulyd Festivalen på Askøy.
OK, det bøttet ned sånn innimellom, men det er – fordundre meg – ingenting å skrive hjem om!
Det regner her i denne byen!
Noen ganger regner det mye!  Og lenge!
Hvis vi skulle gå i kjelleren og sture hver gang det kom en skvett ble det mange turer ned trappene og mye sitting i kjelleren.

Vi fikk lov til å spille for folk som danset med paraply på armen og på Askøy var det flere som hadde solbriller på. Det hender det jo at enkelte har solbriller på når de går ut om kvelden også, men det er en annen sak.

Vi kan kanskje se ut som om vi er en bøling uforbederlige optimister. Det er vi ikke! Vi er en gjeng miserable pessimister som gang på gang oppdager at verden ikke gikk under i dag heller.

Vi hadde en super St. Hans helg. Lørdag hadde vi til attpå til fått med oss Kristin Bergsvik på både tangenter og sang. Bedre blir det ikke!
Nå har vi fullt fokus frem mot 12. juni og Tysnesfest.

La gå spell an igjen
Det e’ flass i paraplyene te sinte gamle menn.

Publisert i Ditt og datt

Vi savnet bare mandagen!

Noen uker begynner litt seint og bråstopper lørdag formiddag etter en framfusen fredag.

Dette ser ut til å kunne bli en sånn uke!
Alt henger på et vis sammen med alt, men ingenting er helt på stell. Da hverdagen satte inn i går morges var bosspannet litt fullere, det var urovekkende reint i krokene og lørdagsavisen var lest i filler.

Alt dette skyldtes at mandagen ikke var der!
Vi fikk tid til å både rydde og grille, og i tillegg slappe litt av, men hva hjelper det når halve hodet lengter etter desibel og dårlig luft.

Mandag kveld gikk bekymringsmeldingene på kryss og tvers mellom mobiltelefonene: Spørsmål om rekkefølgen på sangene i andre sett, tempo, toneart og tidspunkt for fremmøte, «Ja» eller «Nei» til t-skjorte – og burde vi skifte strenger?

Kristin Bergsvik ble trukket inn i runddansen og måtte mene noe om plassering til høyre eller venstre for søylen på Madam Felle, en eller to bongotrommer og om hun burde sitte på en krakk.

Vi trodde først denne mobil-skvatringen var uttrykk for at vi er et profesjonelt og oppegående ensemble med snart førti år på baken, men ble etterhvert klar over at det var det ikke!

Vi savnet bare mandagen!

Nå er uken godt i gang!
Det er onsdag og om to dager er vi på plass på Madam Felle sammen med Kristin Bergsvik. – Det blir stas!

La gå: spell a’n igjen!
Du kan glede deg til fredagen og sinte gamle menn!

Publisert i Ditt og datt

Vi klinker til

Fredag 9. juni klinker vi til!
Det er samme dag som Cecilia Brækhus klinker til på Koengen.
Vi klinker til litt senere på kvelden og litt lenger borti gaten!
Den fredagen synger vi sommeren inn sammen med Kristin Bergsvik!
Stedet er Madam Felle – og da må vi øve!

De som har fulgt oss litt over tid har sannsynligvis for lengst gjennomskuet at når vi snakker om «øving» snakker vi like mye om en ukentlig sosial «samling i bånn»!
Vi har etter hvert sagt farvel til både (skikkelig) kaffi og (uskikkelige) småkaker, men det går lett en times tid med til drøftelser av gamle filmer og for lengst glemte «one-hit-wonders» fra den tiden rocken ennå lå i kuvøse.

Men nå skal vi synge med Kristin Bergsvik og da har vi ikke tid til dull og dall! I stedet har vi hentet frem skriv og notater fra skuffer og skap, bare for å oppdage at nesten ingenting av det som står der stemmer overens med virkeligheten.
Kristin har heldigvis vært ute i vind og blest før.

Hun kan både dirigere kor og spille akkorder med kruseduller tall, og vi synes det er sånn stas at hun skal være med og spille med oss har vi har vi laget en pidestall der hun kan sitte og dirigere.

Og der sitter hun og synger og slår på tromme, og minner litt om en krysning av Snehvit, Maria von Trapp og Tante Sofie. Og vi flirer godlynt og faller inn i rollene som en lett mix av De Syv Dvergene, Kardemomme Byorkester og Kasper, Jesper og Jonathan.

La gå: spell a’n igjen!
Selv guder sloss forgjeves mot sinte gamle menn!

Publisert i Ditt og datt