Åndelig bærtur

FenringAv og til tenker vi på å dra på åndelige turer! Vi snakker om å oppleve Stonehenge, haike til Himalaya eller vandre pilegrimsleden til Santiago de Compostela.

Turene varierer litt oss i mellom. Erling har f.eks en dragning mot The Whisky Trail, mens Tom Harry ville vært villig til å bruke hele sommer på å sparke småstein i Châteauneuf-du-Pape.

Om vi noensinne kommer til å dra på felles dannelsesreise til San Francisco eller Liverpool gjenstår å se. I mellomtiden tar vi det vi får og koser oss med det.

Lørdag gikk turen til den tidligere Misjonsheimen på Ask. Å komme dit var ikke helt enkelt. Adressen er Villa Fenring, men den var ukjent for GPS’en til tross for at den var nyinnkjøpte på Finn og kostet over hundre kroner! Vi skrev Ask og ble ledet frem til Sparbutikken det vi fikk melding om at målet var nådd!

Det var det ikke, men et lysende hode fant ut at Facebooksiden hadde Google kart med både boble og adresse så vi gikk over til mobiltelefon. Der ble vi geleidet vennlig, men bestemt langt, langt inn i en skog der vi nok en gang ble fortalt at målet var nådd.

Det var det ikke denne gangen heller, men etter en del famling, ringing og spørring fant vi til slutt frem til Villa Fenring.

Der ble det rigget til med skyggetelt mot solen og enkel bevertning av ymse slag. Ut på kvelden kom knott og klegg og en eksklusiv forsamling flotte folk. Det ble – ganske enkelt – en fin sommerkveld tidlig i juni.

Vi har aldri vært på Misjonsheim før, men det første møtet ga mersmak. Når vi lukket øynene og myste mot solen var det nesten som å være på hagefest på en engelsk herregård, og det har vi heller ikke opplevd før!

Vi takker pent for oss, og roper «Tusen takk!» til et eksepsjonelt flott publikum!
Og hvis noen lurer på hvor dette er så er adressen Villa Fenring, Hovedgården 38, 5307 ASK.
– Følg med på lyktestolpene! De har flere ting på blokken der ute i løpet av sommeren.

La gå: spell a’n igjen!
Du blir surrete i skallen av sinte gamle menn!