Go’e busser

De Musikalske Dvergene markerer 35år som band med å gi ut sin åttende langspillplate

De Musikalske Dvergene – Go’e busser

Tittelen henspiller på at samtlige sanger er snekret sammen på bussen grytidlig om morgenen. Alle er signert Helge Grønhaug, noen handler litt om busser, alle er på norsk og vokser ut av ulike hverdager.

De Musikalske Dvergene har dessuten helt siden starten i 1980 omgitt seg med dieselslukende og til tider svært ubekvemme kjøretøy. Disse bussene har hatt navn som «Dvergmobilen» og «Dvergmobilens sønn». Den siste i rekken heter «Sølvsneglen» og er en knubben liten Mercedes Benz L P 608D 1966 modell som bare får komme ut på dager med lett duskregn.

Musikalsk ønsket gruppen å gå i en mer akustisk retning enn på forrige plate. Inspirasjonen kom da brødrene Grønhaug, mer eller mindre tilfeldig, havnet på en musikkfestival et sted i California like før arbeidet med platen startet. Der fikk da en idé om å lage en «Peace & Love» plate for nøkterne personer. De øvrige medlemmene i bandet, som etter hvert har lang erfaring med brødrenes eksentriske og til tider motstridende påfunn, tok dette med knusende ro i trygg forvissning om at også dette eksperimentet ville gå over av seg selv.

Likevel henger det en og annen rest igjen av den opprinnelige ideen til tross for produsentens iherdige forsøk på å sende både den og bussen lenger ut på landet. «Go’e busser» er innspilt i Hordaland Studio på Os. Produsent og tekniker er Ole Reinert Berg-Olsen. I tillegg har Reidar Frugård Opdal også vært tekniker.

Samtlige instrumenter er traktert av De Musikalske Dvergene, med unntak av litt dobro her og der spilt av Ole Reinert Berg-Olsen, og uvurderlige bidrag fra Kristin Bergsvik på vokal og kor.

Tekstene på «Go’e busser» er laget med støtte fra Tekstforfatterfondet, og platen er utgitt med støtte fra Fond for Utøvende Kunstnere.

Innspilt i Hordaland Studio
Produsent : Ole Reinert Berg-Olsen
Tekniker : Reidar Frugård Opdal
Utgitt av : Grappa

Besetning :
Helge Grønhaug – sang og gitar
Arne Grønhaug – gitar og kor
Tom Harry Halvorsen– tangenter
Erling Hjertnes – bass
Willy Korneliussen– trommer

Hjelp & Støtte :
Ole Reinert Berg-Olsen: dobro
Kristin Bergsvik: vokal