Go’e busser

Go'e busser!Forrige gang vi laget plate var i 2012. Da ville vi fortelle at vi hadde nådd voksen alder, var litt grå i pelsen og måtte barbere oss nesten hver dag.

Denne gangen sier vi «Tut og kjør!».

Dette skyldes trolig at brødrene Grønhaug, mer eller mindre tilfeldig, havnet på en seinpsykedelisk musikk festival et sted i California i fjor sommer – like før vi begynte å jobbe med den nye platen.

Der fikk de en idé om å lage en «Peace & Love» plate for nøkterne personer. Helge Gønhaugs mangeårige erfaring som busspassasjer (sanger, presseskriv og ytringer i sosiale medier blir som regel tafset i hop om morgningen på første buss fra Steinsland til Bergen) og Arne Grønhaugs fasinasjon av rockens legendariske busser og bussturer (The Beatles «Magical Mystery Tour», The Who’s «Magic Bus» og ikke minst filmen «Bussen» med Leif Juster fra 1961) ble et slags bakteppet for arbeidet med sangene på den nye platen.

For å komme i den rette stemningen begynte de å drikke te og gå turer i skog og mark. De var innom jazzballett og zumba. De prøvde enda til å få resten av bandet til å legge om dietten, og spiste i en periode bare selvfisket fisk, makrobiotiske grønnsaker og skalldyr sanket i måneskinn av en utflyttet danske bosatt i Nordhordland. Et gruoppvekkende mageonde satte imidlertid en stopper for dette eksperimentet, og de gikk – etter innstendige pålegg fra flere fastleger – tilbake til et mer tradisjonelt kosthold.

Men bussen humper videre til tross for produsentens iherdige forsøk på å sende både bandet og bussen lenger ut på landet.

Og hvis lykkes står oss bi – og planer og dekk holder – blir det plateslepp på Madam Felle i september!

La gå; spæll ‘an igjen!

De Musikalske Dvergene – 35 år i baksetet uten billett!