Hva gjør vi når vi ikke spiller?

Tom Harry tenker!Mange tror kanskje vi bruker all vår tid til øving og musikk.
Det gjør vi ikke!

Mesteparten av tiden går med til helt andre ting. Alt går fryktelig fort nå for tiden, men tiden som går med til hverdagslige gjøremål bare øker og øker.
Ingen av oss har nådd overmoden alder, så ingen av oss får sitte på verandaen under et pledd med en kopp kamillete og blikket inn i granskauen. Vi er ikke en gang sikre på at vi noen gang kommer dit.
Ser vi vekk fra vanlige gjøremål som jobb, handling, oppvask, gulvvask, vask av tak, gardiner og pledd, har vi hver for oss små og store ting som vi putler med i ledige stunder.

Arne bygger murer!
Det er et langvarig og omfatte arbeid for det er ingenting som sier at en mur bare kan bygges en gang. Han tenker også mye på en luddig måte å lage et overbygg stort nok til å huse en liten buss.

Erling koser seg ned båten sin!
Han pusser og steller, maler og lakkerer, trimmer motoren og justerer rorkulten. Han har skaffet seg blazer, silkesjal og skyggelue med anker i front, og vurderer seriøst å søke vervet som oldermann i Hagebåteiernes Forening.

Willy var medlem der i mange år!
Og det var greit helt til de oppdaget at han var både båtvant og sjøsterk, og visste forskjell på styrbord og barbord. Nå bruker han tiden på andre ting. Nøyaktig hva vil han ikke ut med.

Tom Harry har gitt seg etymologien i vold!
Av uransakelige grunner har han kastet sitt skarpe blikk på ord og uttrykk fra seilskutetiden, og ynder å påpeke snedige sammenhenger for alle som vil høre. (Men vi vet ennå ikke hva en «pjekkert» er for noe. )

Selv bruker jeg ledige stunder til å fortelle skrøner om resten av bandet. Sånn er det nemlig å spille i band. Vi er som De Tre Musketerer. De var jo egentlig fire. Vi er fem!

La gå: spell a’n igjen!
Det er romslig under SIX pencen til sinte gamle menn!