Kom mai du dorske dvaske!

Med sanger i baklommen

Vi har diskutert mye og lenge og funnet ut at mai er en forvirrende måned!

Det skyldes selvsagt mengden av innskutte fri- og helligdager som på snedig vis hakker opp ukene og lager ugreie i alle ukeplaner og rot i kjøleskapet.

Misforstå oss rett:
Vi er entusiastiske tilhengere av alle røde dager, fra den første til den siste, og vi roper ut et varmt forsvar for alle inneklemte hverdager som skaper rom for lange helger.
Det vi ikke er fullt så begeistret for er kaos i brødskuffen og opphopningen av kaker og helgepålegg som synes å være en uunngåelig konsekvens av alle disse fridagene.

For når det gjelder å ta fri er vi nemlig veldig gode!
Vi trengte ikke kaste mer enn et kvart blikk på kalenderen på døren inn til dassen for å fastslå at mai ville bli bratt oppoverbakke i forhold til kontinuitet og fremdrift. Heldigvis har alle fått en god og streng oppdragelse så vi lovet hverandre å bruke inneklemte dager og ledige stunder til nøysom øving og nødvendige repetisjoner.

Men for å si det enkelt og rett ut:
Alle hadde fingrene i lygekrøss, så dette har vi ikke klart å følge opp! Og siden vi ikke vil legge skylden på hverandre plasserer vi i stedet ansvaret hos Arbeiderbevegelsen, Eidsvollsmennene, Kirken og Den Hellige Ånd.

For det er jo ikke slutt ennå! Til helgen er det Pinse og da skal vi tale i tunger og spise enda mere kake. – Men helgen etter er det Mikrofestival i Grevehagen og da skal vi spille! – Takk og lov!

La gå: spell a’n igjen!
De Musikalske Dvergene – 35 år med brunost i matpakken.