Lørdag spiller vi på Fedje!

FedjeDer har vi aldri spilt før. Flere av oss har ikke en gang vært der. Vi vet bare at Fedje er en øy ute i havet med en ubåt som ufrivillige nabo.

Det er selvfølgelig like overfladisk og upresist som å hevde at alle bergensere risikerer å drukne når det regner fordi de ikke klarer å lukke kjeften.

De av oss som har vært på Fedje vet at Fedje er et vilt og vakkert sted ytterst ute i havet, og at vi nok en gang, heldigvis og takk og pris, får lov til å reise med ferge. Det er nemlig noe av det flotteste vi vet!

Da vi lette etter fergerutene oppdaget vi at konserten vår i Fab Nr 8, som er den gamle sardinfabrikken på Fedje, er en del av Kystsogevekene. Tidligere på dagen skal Fedje indremisjonslag arrangere basar på bedehuset og om kvelden spiller vi i den den gamle sardinfabrikken. – Kan det bli bedre?

Det har vært mye kystkultur for oss den siste tiden.
Torsdag spilte vi for eksempel på gatefest et steinkast fra sjøen med utsikt mot Ulrikken og Sydenseilerne på andre siden av Puddefjorden.

Det var ikke en del av Kystsogevekene, men det kunne kanskje vært det.
Kystkultur var det i hvert fall – på sitt vis.

Dagen etter oppdaget Helge G at det lå en fantastisk konsertscene – Kleppehenjo –i sykkelavstand fra hans eget busstopp, og at de som bodde nedi der arrangerte sin egen festival med konsert, dans og motbakkeløp på en nautisk mil.- Det er kystkultur og en del av Kystsogevekene!

Nå får vi vi gleden og æren av å delta på vår vis på Fedje.

Det gleder vi oss til, og vi skal spælle så det stønner i veggene.
Ja det skal vi pinadø!

La gå: Spæll a’n igjen.
Det svaier friskt i mastene til gamle menn!