Vi tuller ikke med tradisjoner!

Det er nokså nøyaktig to år siden vi feiret utgivelsen av platen ”Tunge steiner” med en festlig kveld på Ricks i Bergen. Det var 9. november 2012 og kvelden ble både filmet og spilt inn på bånd. Det hadde vi glemt, men det hadde ikke Rune Letrud i Dust of Daylight som denne uken har strødd ut videoer fra slippefesten i en jevn strøm på YouTube.

Hvor mange videoer han har liggende i skuffen vet vi ikke, men vi kaster hattene og luene i været og roper «Hurra!» Vi har nemlig begynt å få en uggen følelse i magen og et sug i lårene etter å lage ny plate. Det er omtrent like dustete som å investere arvesølvet i en askebegerfabrikk, men det får stå sin prøve.

Helge G har endatil vært i London og kjøpt lue (Han hevder selv det er en hatt!), vært på teater, spist internasjonal mat og drukket øl. Han har gått seg vill et par ganger og oppsøkt museer og kunstsamlinger for – etter eget utsagn – å hvile ryggen og gå på do. Men først og fremst har han trakket gate opp og gate ned på jakt etter ideer til nye sanger og tips til egne julepresanger.
Alt dette – og mere til – ble grundig referert under mandagens øvingsøkt. Så grundig at den planlagte gjennomgangen av julesangen «Juleneket henger» (Som bare synges en eneste gang hvert år under Julegløggen på Madam Felle!) holdt på å havne i Den Store Glemmeboken.

Men det gjorde den ikke!
Julen er nemlig rett rundt hjørnet og det er Julegløggen på Madam Felle også.
Og vi tuller ikke med tradisjoner!

La gå: spæll ‘an igjen!